Dimni sustav Uni plus

Proizvođač: Schiedel

UNI plus cijev izrađena je od visokokvalitetne tehničke keramike. Njezina svojstva prilagođena su posebnim zahtjevima moderne dimnjačke tehnike. Cijev se odlikuje vrhunskim karakteristikama za siguran rad, otporne na temperaturne promjene, otporne na kiseline, neosjetljive na vlagu i visoke je tvrdoće. Masa cijevi, koju je potrebno grijati, je vrlo mala. Cijev je sukladna standardu EN 1457 kl. A1N1.

Plašt

Plašt je izrađen od laganog betona s optimalnim mjerama i kanalima koji omogućavaju prozračivanje toplinske izolacije.Niska specifična gustoća materijala omogućava jednostavno rukovanje. Posebna geometrija plašta smanjuje prostor kod ugradnje i skladištenja, a dodatni kanali osiguravaju mogućnost armiranja i time statičku stabilnost. Sukladan s normom EN 12446.

Toplinska izolacija

Prilagodljiva toplinska izolacija s visokim izolacijskim svojstvima u cijelosti obuhvaća cijev i osigurava maksimalnu toplinsku izolaciju dimnjaka, u skladu sa I razredom toplinske otpornosti Austrijskog standarda B 8200, (grupa dimnjaka IIa). Sukladna s normom HR DIN 4102-1.

Brandovi